Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2013 11:03 - Бял гълъб
Автор: amrak Категория: Изкуство   
Прочетен: 5541 Коментари: 0 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Картината символизира и предава космическите вибрационни структури в спускането на Светия Дух, чистотата на душата, любовта, надеждата, свободата и мира. Също така белият гълъб е символ на Богинята-Майка.

Триъгълниците представят триединната природа в проявлението на Духа.
В гърдите на гълъба, което е центъра на триъгълниците е изобразен Триединния сърдечен пламък. Този пламък е наречен също Троен/Трилистен пламък или Божествена искра. Това е буквално искра от свещения огън от сърцето на Бог.
Тройният пламък има три разклонения, които символизират трите първични качества на Бог и съответстват на триединството. Сърцевината от бял пламък, която дава началото на трите разклонения, символизира Майката.

Воля/Сила, Мъдрост и Любов

Синият пламък символизира Божията Воля/Сила и съответства на Бащата. Също така олицетворява желанието на душата да изразява Волята/Сила на Бога. Това е качеството на устрема с една цел, белязан с вътрешния подтик за изпълнението на Волята. Символизира способността за поемане на водеща роля над себе си и другите.

Жълтото /бяло/ разклонение на пламъка, в центъра, олицетворява Мъдрост и Озарение, правилното използване на знанието с мъдрост, базирана на Вселенските закони и принципи на Истината, което съответства на Сина. Това е любовта към ученето и желанието за споделяне с другите.

Розовият пламък, разклонението отдясно олицетворява Любов и Състрадание, самото естество и чистата природа на Бога, Светия Дух.

Пламъците са предназначени да бъдат балансирани, разширени, ускорени и завихрени докато личността достига своето майсторство.

За да се балансира този пламък е нужно личността да развие тези три основни качества, докато станат еквивалентни по сила.

Идеалното в това балансиране на трите пламъка в нас е че Силата/Воля е смекчена с Любов и Любовта е наситена с Мъдрост.

Когато получим достъп до Силата, Мъдростта и Любовта, заложени в нашия Троен пламък, можем да изпълним своята мисия в живота.

Короната над гълъба символизира действителната корона на теменната чакра, която позволява интегрирането на вертикалните космически и божествени структури в нашите тела.



С Любов и Отдаденост









Гласувай:
9



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: amrak
Категория: Изкуство
Прочетен: 915418
Постинги: 119
Коментари: 523
Гласове: 8186