Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2007 15:03 - Йешуа в Тибет
Автор: amrak Категория: Лични дневници   
Прочетен: 5195 Коментари: 6 Гласове:
0



Акашиевите записки са нещо като "видеозапис" на всички събития станали на планетата. Определени хора имат тази способност да ги виждат и предават на хората. Това е от книгата на Леви "Aquarian Gospel of Jesus the Christ":

 

       Живота и делата на Христос в Индия - Тибет

 

Глава 22

Приятелството на Христос с тибетските лами. Христос обяснява на ламите смисъла на Истината, човека, силата, разбирането, мъдростта, спасението и вярата/посвещението.

 

Всред свещенниците от Яганат имаше един, който обикна еврейското момче. Лама Брамас бе името с което свещенниците го знаеха.

Един ден, когато Христос и ламата вървяха сами на площада на Яганат, ламата каза:

- Мой еврейски Учителю, какво е Истината?

И Христос каза:

- Истината е единственото нещо, което не се променя. В целия свят има 2 неща: Едното е Истината, другото Илюзията/лъжата. И Истината е това, което Е, а лъжата това, което изглежда че е. Сега, Истината е нещо и няма причина да е и все пак тя е причината за всичко. Лъжата/илюзията е нищо.....и все пак е проява на нещо.Каквото е било създадено, ще бъде развалено.Това, което има начало трябва да има и край.Всички неща, които могат да бъдат видяни от човешко око са проява на нещо - но са нищо и трябва да изчезнат. Нещата, които ние виждаме са само отражение, просто образи....когато етера вибрира по един или друг начин и поради това, когато условията се променят и те изчезват. Святия Дъх е Истината. То е това, което бе и Е и ще бъде завинаги. Нито може да се промени, нито да изчезне.

Ламата каза:

- Ти отговори добре. Сега - какво е човека?

И Христос каза:

- Човека е странна смесица от Истината и Илюзията. Човек е Дъхът взел плът, така че Истината и Илюзията са се срещнали в него и сега те се борят и....илюзията губи и човека като Истина остава.

Отново ламата попита:

- Какво ще кажеш за силата?

И Христос каза: Тя е една проява. Тя е резултат от енергията. Тя не е нищо друго освен ...нищо, тя е една илюзия нищо повече. Енергията не се променя, но силата се променя както се променя етера. Енергията е волята на Бог и е всемогъща и силата е тази воля в проявление управлявана от Дъхът. Има сила във ветровете, сила във вълните, сила в светкавиците, сила в човешките ръце, сила в окото. Етерите причиняват тези сили и мисълта на Elohim, на ангел, човек или друго мислящо нещо направляват силата. Когато си свърши работата...силата я няма повече.

Отново ламата попита:

- Какво имаш да кажеш за "разбирането" ?

И Христос каза:

- Това е скалата/солидната основа на която човек изгражда себе си. Това е висшето значение на "нещото" и "нищото". На Истината и Илюзията.

Отново ламата попита:

- За "мъдростта" какво имаш да кажеш?

И Христос каза:

- Тя е съзнанието, че човек е Нещо. Че Бог и човек са едно. Че Нещото е нещо, че силата е илюзия, че "небето" и "земята" и "адът" не са "отгоре", "наоколо", "отдолу" .....но са ВЪТРЕ в нас и....Бог е всичко.

Ламата попита:

- Моля те, какво е "вярата"?

И Христос каза:

- Вярата е сигурността във всемогъщието на Бог и човека. Яснотата, че човек ще достигне божествен живот. Спасението е една стълба тръгваща от сърцето на човека към сърцето на Бога. Тя има 3 стъпала:

Вярването е първото и "това, което човек може би си мисли, че е Истината".... Вярата е следващото и това е, което човек знае като Истината. Осъществяването/реализацията е третата и.....това е самият човек -Истината. Вярването се загубва във вярата и те се загубват в осъществяването-реализацията и...човек е спасен от илюзията, когато постигне божествен живот.

КОГАТО ТОЙ И БОГ станат ЕДНО !





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. shiva - хм...
01.07.2007 18:29
баба днес пита защо отричам църквата като институция...

що не и обясниш ти, а!!!
цитирай
2. amrak - ...
01.07.2007 19:12
да, баба пита.. и мен често ме пита в неделя дали съм ходил. Разговарял съм с нея.. но там е работата, че опира до разбирането - Скалата на която човек гради.. или се оставя да бъде изграден.. тези покриви закриват Слънцето и лъчите остават скрити, а словото невкусено. Човек е храм роден..
цитирай
3. shiva - нищо не разбрах
01.07.2007 20:29
кажи ми го на deutsch aber mit einfache woerter? geht das?
цитирай
4. amrak - ~
01.07.2007 21:49
какво искам да кажа.. ganz einfach..
пита ме баба що не съм ходил.. що, щот съм се наслушал на едни и същи приказки.
Храм е сърцето на човек и там се влиза буквално.. там няма покрив.. и то е Скалата на която се гради, а не на предъвчени приказки, те не са вкусни, понеже не се смилат. Без опитност няма стойност. И така ще се оставиш да те изградят в заблуди останали през времето. Или ще ползваш за основа собствения си храм, това с което си се родил.
Нищо не стои така, докато не се изправиш и го провървиш сам. Ябълката може да се разказва, но може и да се опитва и мери по собствената ти крачка.. и само тогава е ябълка.
цитирай
5. viki02 - :-)
17.07.2007 15:33
:-)
Караш ме да дишам.
цитирай
6. yuliya2006 - философия над нещата
22.07.2007 09:54
Радвам се че откривам творци напред във времето.Тибет това е съхранената мъдрост в света.Тази която тепърва ще откриваме,която е била до нас векове но сега е дошло нейното време.
с обич ЮЛИЯ БЕЛ
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: amrak
Категория: Изкуство
Прочетен: 916109
Постинги: 119
Коментари: 523
Гласове: 8186