Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2007 01:17 - Огледалната реалност
Автор: amrak Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2384 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 30.11.2007 11:20


Благодаря ти Eliza, и за мен е интересно :) онова въпросче за възприятията се проточи малко и реших да го сложа тук.

 Това, което имаме е тялото, а то не е едно. За по-лесно ще ги разделя на плътно и финно, които съставят сглобката ни в трета плътност - лукът в земята има люспи, нали. Докато дойде в ръцете ти си е образувал най-външната твърда обвивка. Според мен тялото/телата са много повече, както е и известно на много по- компетентни личности от мен тук в блога.  Освен че чрез тях възприемаме "реалноста", един пример - светлината, която регистрираме с очите си първо се превръща в импулс от този орган и се предава като информационен носител към мозъка за обработване, тук вече пътят е съпроводен с изминаване на време, като погледнато на атомно и по-ниско ниво всичко е просто енергия в трептене, големият хаос с изключителен ред. Вече обработеният сигнал свежда на съзнанието някаква "реалност" по отношение на най-плъното тяло и неговите възприятия. За тази част от времето на престигане и обработване на сигнала бих смело казал, че човек възприема една илюзия, която е плод на общото съзнание. Хората сами поддържаме  една до болка известна матрица, просто оставяйки се с мисълта за най-плътната си обвивка. С обръщане на вниманието ни към по финната си обвивка, влизат в играта и други възприятия - тези на мисълта. Мисълта е енергия. Следователно боравенето с енергия е мисъл , а чакра системата ни представлява енергийни вихрови зони. Запомнил съм от Учителя нещо, което доста години беше сред мислите ми, именно за култивирането на мисълта. Тя е способна да бъде контролирана и е важно според мен, когато преминаваш към следващата по-финна люспа да определяш нейния ход, или това което искам да кажа е възприятието ни се променя, понеже вече мисълта минава в следващата си форма – енергия. Тогава вече мисълта изчезва, ти я изчезваш или я възвръщаш в нейното по-първо състояние на енергийна вибрация, така координираш съзнателно собствения си поток от жизнена енергия в чакра системата. Тази жизнена енергия си ти, аз и всички.

 

Ще дам още нещо за пример, когато те навеят разни мисли, те са способни да породят у теб най-различни  чувства, които от своя страна ще ги преживееш на емоционално ниво, което е възможно да те доведе до верижна реакция от чувства. Има си добри и лоши страни. По този начин съществува модел така да се каже, да ти бъде продиктувана ‘реалността’, оставяйки се на низ от мислите и техният плод.

 

Обратният ефект обаче също е възможен, когато просто пораждаш чувството, на това обръщам внимание за експериментаторския екип. Може да се опиташ в медитация да породиш чувство, наблюдавай какво става, възможно е цял свят да сътвориш. Това също е валидно и в тази реалност, ако първо действаш с чувство изпитвайки, излъчвайки го от себе си.. определяш по този начин каква да бъде самата реалност, а не да реагираш на вече определената такава, така я заклеймяваш. Така матрицата няма начин да не дава моменталния си плод на хвърленото семе-чувство. Това е колелото, което се върти в един привиден кръг, а може и да бъде спирала.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. roksolana - :)
30.11.2007 10:19
Поздрав за поста!
цитирай
2. dressy - да..
30.11.2007 10:23
поздрави...светлината е онази която свети по пътя,само трябва сърцето да е отворено за нея:)
цитирай
3. eliza - :)
30.11.2007 23:23
Така и не разбрах кое за тебе е огледалната реалност.
Може би това, което усещаш посредством възприятията на мисълта, за които говориш, но тази реалност не е огледална на външната, по скоро на вътрешната.
Аз не разбирам от чакри и енергии, но си прав, че реалността, възприемана от петте сетива е само потокът от електроимпулси, интерпретирани от мозъка ни и всички сме затънали в общата матрица. Социумът не обича различните.
Знам също, че мисълта генерира и емоцията в повечето случаи. Разбирам и какво имаш предвид с "възможно е цял свят да сътвориш"-просто започваш да виждаш чувството навсякъде и във всичко.
Благодаря ти все пак за изчерпателния отговор
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: amrak
Категория: Изкуство
Прочетен: 913538
Постинги: 119
Коментари: 523
Гласове: 8186