Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2007 12:10 - Любов, защо не си достатъчна ?
Автор: amrak Категория: Лични дневници   
Прочетен: 7433 Коментари: 12 Гласове:
0



Една от горещите точки в природата ни, която винаги е тласкала хода на еволюцията и прогрес на същността в човек. Къде откриваме нейните начала и потопи в сълзи

на влюбвания и раздeли. Огнени са нейните искри и докоснали любимия човек, с който можем да я споделим

тя носи чувство за допълване реално. Това препламване е нужно за разгаряне на сърцето, за неговата свобода, с което се чистят  шлаки и натрупвания от минало или настояще. Препламване като портал, служещ за разгръщане на бъдещия огън в сърцето ни.

 

Драмата човек и неговата разделеност се състои единствено и само според неговата плът. Нуждаем се от топлината и вниманието на близък наш.. обичан. При взаимно споделената добре, ала какво ако обичаме човека, а той и понятие си няма за това, и няма обща точка или такава е невъзможно да има. Остава ли тогава едно празно место в сърцето и защо неможе да се запълне ? Колко нощи са останали несбъднати и колко предстоят такива ? Дори да имаме до себе си човек, там вътре може да звучи отчасти празно, сякаш нещо липсва. Онова огромното го няма, дето те кара да усещаш ада като рай. Защо този вид на любовта има отенък на липса и недостатъчност.

 

Тя липса ли е или излишък ?

 

Тя нуждае ли се или погасява ?

 

Болка ли поражда или състрадание ?

 

Нито е мерило, нито теглило. Такава е плътната среда, да има отчет и броило. Защо тогава е тъй реално това разделение, макар и привидно. Обществото така ни учи щом попаднем в този свят на двойнственост. Тук се стъпва в това число на раздялата. Така се поражда и следствието на вътрешната борба в търсене на единното ни начало. То не се намира вън от нас, понеже е вътрешно дело се води и на такава почва. Ако се възприемаш като числото две и изпитваш разделеност, то търсиш спойката в три. Да прибавиш от нейде едно да те освободи. Как тогава ще прибавиш, като преди да поискаш ти е дадено. Като преди да бъде отнето от местото си е поставено на място. Взето ти е или сам си го отнемаш, държейки го в лявата ръка търсиш с дясната, така че едната незнае какво върши другата !?   Всичко свое нося в себе си. А моето е твое и твоето мое, и няма как да престъпиш оградата на ближния, понеже всеки зид се разпада в сърцето ти. Неговият огън е спойката в’ход на обратна посока от две към едно и безкрайност. Сливането на троичната ни същност. Нирвана. Великата пълна пустота.

 

Обичаш ли себе си ?

 

Освобождава ли, така че да ти носи мир ?

 

Тогава Любовта векторна ли е, и възможно ли е един да обичаш а другиго не..

 

Кое ти дава сила и кое те прави слаб ?

 

Слънцето в една посока ли грее ?

 

И един такъв въпрос. Как да намерим липсващото в околната среда, в един преходен свят, така че да допълним вътрешната си частица и там ли е връзката ни с Висшия Аз.. а какво всъщност търсим.. липса или изобилие ?

 




Гласувай:
0



1. sunflower - защо чувстваме разделението?
03.12.2007 12:23
може би защото не сме преживели достатъчно. може би не е достатъчно да си наблъскаме главите с теории. може би понятието "безусловна любов" трябва да се преживее.
а какво търсим? ... може би самопознание ... :)
цитирай
2. sever - зная, че си дълбок и имаш тайни за разбулване ))
03.12.2007 12:47
виждам и отговорите в теб, но ти трябва да се надникнеш, за да не боли. на въпроса ти, хм, търсим и двете едновременно, и полюсно. и липсата, и изобилието, защото са едно ;))
цитирай
3. dressy - *
03.12.2007 12:49
а може да обичаш без да обичаш
и да мразиш без да мразиш...
цитирай
4. amrak - (:
03.12.2007 13:01
Така е Сънче, теорията никак не е достатъчна. В някои случаи преживяното предхожда теорията и тя служи като система за отправни и опорни точки на самопознанието.
цитирай
5. amrak - Sever,
03.12.2007 13:19
Как си ги нанизала :) сега в един такъв ред :) болката е чувство, а нали сме способни да пораждаме сами чувства и така при надничането нашата двуполюсност се свежда до 'монополюсност'. Не е мъжко, не е и женско, понеже това е форма на плътта и нейната проява на липса, както и тази другата страна приведена от 2 в посока 1 е изобилието :) да в едно се помещават.
цитирай
6. sunflower - а дали другото име на любовта не е:
03.12.2007 13:28
единство? или дух на единство? :)
От 2 да стане 1. Дори в най-нисък материален аспект, когато двама правят любов се ЕДИНяват. А какво остава в духовен аспект ... :)))
цитирай
7. amrak - Сънче, тук загатваш нещо изключително !
03.12.2007 13:51
на мен ми звучи чудесно това другото име :)
Съществува една такава форма на любовта, като тази на физическото единение ми се й дава името консумирана, отново ще дам обратния ред, когато се изхожда от любовта в духовно ниво. Тя може да бъде също и любовта на двама, като при нея няма физически контакт, материалното тяло не играе роля.. тя е една от огромните питанки..
цитирай
8. amrak - Dressy,
03.12.2007 14:09
в свободната воля всичко е позволено, изборът и последиците са за нашата каса :) в онези думички иска пояснение :)
цитирай
9. dressy - смирение
03.12.2007 14:26
без мисъл...мисленето е за учените...
духа иска намерение и път със сърце.
цитирай
10. sever - едно са ))
03.12.2007 14:36
и никой не говори за плътта и нейната тленност, за сетивата и техните граници, за времето и неговата изчерпаемост

това не занимава понятието `любов`, защото е духовно то ))
цитирай
11. ralibali - Колко красиво си написал всичко....
10.12.2007 16:35
За мен, любовта е нещо прекрасно, дори болката от несподелената такава. Когато не изпитваш любов в себе си, си празен и тази празнина е толкова сива и безразлична, че убива.
А за мен е важно във всеки миг да съм в пълен баланс и равновесие със себе си. Защото дори любовта, болката, всяко чувство и емоция е породено и пречупено през призмата на моята същност. Да, случвало ми се е да се влюбя несподелено и после да си дам сметка, че съм обичала безумно образа, който аз съм искала да видя и да обичам. Всичко е вътре в нас, в пространството вътре в нас.
цитирай
12. amrak - Благодаря Ralibali :)
10.12.2007 17:19
Остава да бъдем изпълнини с любов и да преливаме пространството в нас :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: amrak
Категория: Изкуство
Прочетен: 913342
Постинги: 119
Коментари: 523
Гласове: 8186