Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.03.2008 17:02 - Преживяването Мандала
Автор: amrak Категория: Лични дневници   
Прочетен: 8433 Коментари: 7 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Когато започне да ме човърка отвътре просто да я започна, което в повечето случаи го прави, желанието да хвана пергел и линийка в разчертаване на фантазията, която възниква в моментите над листа. В началото няма фиксирано и окончателно как точно да бъде, което е и изненадващата част от удоволствието – волно фентъзи в избор от стъпка към стъпка. С компа не е същото както на ръка, определено.

 

 image

 

Да, те имат тримерен и четеримерен образ, и основните съставни са звук и светлина. Както в началото бе словото’, така звукът прояви материята. Акустиката на звуковите вълни, било те произлезли от говорния апарат или мислите – подреждат материята, дават форма, определят /много яко примерче тук/.

Така де, стига философии :Л въпросът е някак да върви купона. Та бях стигнал до.. първата степен на удоволствието – да си нарисуваш нещо. И сега добре имам си нещо нарисувано и е време за втората степен на удоволствието или купонът може да продължи и в по-другата реалия. Искам да кажа, че в едната реалия формата е образувана, има вече образ. Щом има образ, това вече е вид поле в пространството. Както ние имаме образ и поле, така и всичко. Е, поле си има и без образ де, но това са различните пластики на многомерността, които се характеризират с различни дължини на вълните и подлежат на пластика от нас. Сега няма да пеем песничката течеее.. и т.н. .. и нас ни влече, към другите брегове и ни зове лалала хихи, не успях да спазя да не пея тцтц.. но пък и си е пролетно !

Връщам се към онази част, в която творецът преживява своето творение. Мандалата е формула на медитация.

В това поле на съзнанието вече чрез фантазията е апликиран честотен модел, утвърден като многопространствен носител. Което значи, едното трептение се оставя под въздействието на другото трептение, или аз се сбъдвам в преживяване.

Е, аз си имам определена процедура преди да навлезна в трептеливата си част на мирно състояние. Всеки си изгражда собствено такова, като просто съчетава от многото примерни. Визуалната техника е изключително добра. Аз например си започвам от седмата чакра и визуализирам спиралоидно обдухване в определен цвят като слизам до основната чакра. Заземявам под стъпалата със земния център, както на светкавицата е нужен заземител. И в обратен ред. Когато седемте спирали вече ме докарат до трептението което желая, се оставям на потокът или т.н. тороидно поле. Звън от камбанка в този момент е много приятен, пък и повече да звъни. Може да се определи и от кой център да продължи медитацията /в област на сърцето, главата или друг/.

Следващото е момент на второто удоволствие с мандалата. Както си я фантазирам тримерна, така я поставям високо над себе си в доста огромен формат и визуално развъртам централните й спирали. На шахматните форми в сферата и куба  предавам смисъл на правоъгълници, които се въртят в различни посоки на кубосферието, спускат и повдигат със собствена музика  Вече се оставям на спонтанното случване. Най- силен момент на усещане беше, когато централната сфера се спусна в цилиндричен поток от силна и ярка светлина. Това ме изпълни максимално. Няколко момента, но какви.. няма такъв филм просто!

Компът също го прави в интересна визия :)

 


image




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. caruso - :)
05.03.2008 17:26
Красива Мандала се е получила!
Комплименти!

Ако знаех от какви филми те изваждам всеки път, когато те прекъсвах, нямаше да смея толкова често хихи :Р
цитирай
2. amrak - хих (:
05.03.2008 17:46
Когато се прави не е проблем прекъсването. През основния филм гледам обаче да е тихо наоколо, когато всички спят.. хихи
цитирай
3. viki02 - ай,
05.03.2008 20:57
ние да не ви прекъснаме... Вваждане-изваждане.
цитирай
4. анонимен - ммммммммм може ли въпрос а какво ...
06.03.2008 09:54
ммммммммм може ли въпрос а какво /пиете,смъркате,пушите,гризкате,смучите/ за да се получи такава хубава мандала? А :)
цитирай
5. amrak - хахаха, анон..
06.03.2008 11:42
Нарича се космичен прашец или жизнен поток - прана. Полето без образ, което е и вътре и вън.. циркулира в диханието на спиралите :)
цитирай
6. анонимен - galia aaaxx...
11.12.2008 23:29
невероятна е, смаяна съм и очарована, нямах представя че мандалата е рисунка на медитация, тъй като е много геометрична, а моите медитации са по-скоро като океан от любов, свобода и красота.С какво си я рисувал? Имам предвид техника? ... Любопитна съм, често съм си представяла, че също го правя, но не съм опитвала /все още/. Веднъж ми представиха една дама, която рисуваше мандали, но така и не успях да ги видя. Тя сега живее някъде в Латинска Америка и се занимава с някакъв вид холистика.Радвам се, че видях това.
цитирай
7. amrak - Намасте, Галя :)
13.12.2008 13:13
Радвам се, че ти харесва. Мандалата като цяло си има предназначение и цел още от преди самото й създаване, та до проявлението :) тук е хватката.. това, че често си представяш да правиш мандала, така беше и при мен много време, докато не се опитах :) просто я прояви, тя е акт на този океан от любов, свобода и красота. Може да направиш от най-различни материали, тази тук е направена от златиста акрилна боя и сребрист молив за очи ;) Като първо начертаваш основните контури с молив /тук използвай интуицията и въображението си/ след което оцветяваш.. дай й време, колкото е необходимо. В този творчески акт може да вложиш нещо специално от себе се.
Поздрави :) и да разкажеш някой ден Галя :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: amrak
Категория: Изкуство
Прочетен: 913329
Постинги: 119
Коментари: 523
Гласове: 8186