Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.11.2008 13:33 - Триъгълник
Автор: amrak Категория: Лични дневници   
Прочетен: 3320 Коментари: 3 Гласове:
1



Една интересна темичка от Sever  "Мъжът и жената" - Интимно

Формата е окова, както мъжко-женското са окови за недуалната природа, която се стреми да ги балансира, както казваш.. е, формата е и формула.. но за сега повечето са поляризирани в плътната "форма" тяло, което ще рече балансирането става посредством плътното. Следователно всичко, което предизвиква този баланс или дисбаланс е външната проява на нещата или проявената форма.
Ценностната система и разбиранията ни стъпват на тази база.
Така, нека се разгледа интимната страна на жената и мъжът, когато поляризацията на егото вече не е спрямо плътната обвивка. С поляризация искам да кажа точно за тази нишка, която свързва всичките сфери на личността от плътното до Духа, като всяко едно от телата съответствува на отделните планове на битието, които от своя страна са преградени едно от друго с нещо като мембрани, но все пак едно в друго. На същия принцип са тела и светове, преградени чрез мембрани и свързани посредством нишката на Духа. Единствено Всепроникващият Божествен Огън, във всеки един от нас е в състояние да изгори мембранните прегради - оковите на телата, огледалата на световете. Затова и потребността от формата на плътната среда, както и дуалността мъж - жена, за да се научим и свържим двето в едно, което е троичната природа. Едва, когато е усвоен материалът на определения подплан преградните мембрани-окови се изгарят и поляризацията се осъществява на следващото стъпало от еволюционната нишка, в следващото тяло и т.н.

Балансът ще се извършва вече по друг начин, когато плътният е отработен или той ще представлява просто отминалата играчка на детето. Всички формули, които действат  или чрез които се проявява природната материя на дуалността са просто копие на следващата стъпка, или указателните табели за съюзът на  двете, формиращи горната точка на триъгълника.

Питали ли сте се защо този свят тъпче в едно и също нещо?




Тагове:   триъгълник,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. wonder - Даам...
26.11.2008 15:02
... защото Отшумялата играчка на ХомоЛуденс прави мембранни стереотипи от "навикът е втора природа" до Съвършенството в геометрията на простичките неща е най-незримата трудност за овладяване. :)))
цитирай
2. анонимен - Формата никога
02.12.2008 09:18
не е била проблем за свободните духом.
Виж Леонардо...
А мембраните са просто твърди навици в мисленето..
Светът тъпче в едно и също,докато ти позволиш да мислиш че тъпче в едно и също...
Защо ли не мога да се съглася с тебе..обикновено имаш доста по-ясни и верни възгледи..Сори.
Теди съм,извини,омръзна ми да се логвам..
цитирай
3. candysays - Питали сме се :)
13.12.2008 13:48
Тоест аз съм.

П.С. Съгласна съм с тебе..
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: amrak
Категория: Изкуство
Прочетен: 913532
Постинги: 119
Коментари: 523
Гласове: 8186