Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2007 20:56 - Другата функция на зъбите
Автор: amrak Категория: Технологии   
Прочетен: 4640 Коментари: 8 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Смятам да запиша някои изследвания на база човешкия организъм и преживяванията свързани с него, определено такива имаме всички и то не малко. Това, на което се спирам сега е онази част от тялото, която е най-твърда - костна система.

В процес на вътрешна култивация и стремеж към себе познаване, на което модел отговаря медитацията, този вид медитация в който съзнанието се заема с работа върху енергийно по-фините честоти на тяло.

Не смятам да пиша как да медитираме, има достатъчно литература изписана по темата. Макар да срещам личности които имат стремеж, но всеки път когато повдигна въпросът за потенциала на вътрешния свят и боравенето с него / със себе си.. много често чувам, че от такова полза няма или времето не му е дошло, или не  се получава.. напротив, времето е напреднало и ако ти си един от тези, за които външният свят и старата система не отговарят на личния ти печат, то знай мастилото е в теб.

Човек притежава единствено и само, това което е най- близо до него, това чрез което възприема, реагира дори регулира тази ‘реалност’, а именно тялото.

Ще навържа някои точки..

Комуникацията, такава каквато я познаваме в най-разпространения й вид помежду ни е чрез възпроизвеждане на мисъл формите посредством говорен апарат и направляващата функция на звуците чрез устни-език.

Тялото като енергия, за да се поддържа жизнено и функционално се нуждае от енергия, като в твърд вид тя се приема чрез устната кухина.

В човешката природа енергийно – информационен обменник е устната кухина с трите си точки – зъби език небце.

Езикът е орган с многофункционални възможности, като ще се спра повече на направляващата му функция.

Зъбите са единствената открита точка на костната система, които притежават достатъчно добра връзка чрез корените си с нервната система, а до тях има достъп сензорно-комуникативният орган език.

С описването на следната случка ще влезнат в комбинация гореспоменатите точки.

 

Когато една нощ изследвах реакцията на сахасрара чакра посредством разположението на езика върху небцето, като започнах с бавно приближаване към горната му централна част, то по короната се затваряха енергийни обръчи стеснявайки се в посока фонтанела. Ако се разгледа внимателно небцето то е сферично, както и горната част на главата е почти сферична, така съответстват и точките от малката вписана сфера на центрите по голямата. Следващият момент подбуди повече интерес, като опрях език по вътрешната част на зъбите, тогава отговори внезапно цялостната костна система.. почувствах фината честота да тече из основите на цялото тяло. И така, енергийната вибрация се съзнава, разпространява и усилва чрез костната система на тялото, когато се затвори веригата език-зъби.

Да, енергията следва мисълта, но не напразно се употребяват мудри както с ръце и крака, така и с език.

След като се замислих върху тази функция на организма си спомних един принцип от електротехниката, който доста добре обяснява преживяването, нарича се повърхностен ефект или скинефект :

 – Намаляване плътността на тока от повърхността към вътрешността на проводника. При висока честота токът тече само по повърхността на проводника.

 

Ако някой, който се е занимавал в ел. енергийния сектор не му е направило впечатление сходството между проводник за високо напрежение и човешки крайник, то аз ще го опиша накратко.

Този тип проводници във вътрешната си част са кухи, заради скинефекта и намаляването на загубите, костите в централната си част също имат канал, но не са кухи, а имат костен мозък. Така и сноповите тоководещи части  приличат на мускулните влакна и сухожилия.

Още нещо, ако опреш език да кажем в първия кътен зъб, то от корена му се спуска нагоре конусовидно поле с основа от няколко сантиметра в диаметър върху мозъчната кора. Следователно зъбите от горната челюст отправят полето нагоре и се затваря в сахасрара, а тези на долната челюст го отправят надолу. Вече ми става донякъде ясно функцията на мъдреците, макар и да имам само един тествам го.. те са най-близко до гръбначния стълб а езикът много добре се прилепва там в задната част.

За какво е всичко това? Последно време енергиите, които слизат на Земята са в по-високи честоти и много интензивни, необходими за нейното преустройване, тези енергии преминават през човек и се заземяват. Човекът се преустройва редом със Земята. Съзнателно или не, всеки избира..

 

И двата вида електричество, човешкото и промишленото представляват общо казано  синусоидални електромагнитни вълни – светлина. Или по-общо казано цялата материя в най-различните й честоти или спектри представлява електромагнитни вълни.

 

Ние сме такова и всичко е такова.. в честотата е.. помисли..

 

Промишленото и човешкото електричество обаче не са честотно сходни, не са съвместими, само в известни граници. Последно попаднах на няколко интересни изречения, в които става на въпрос, че Н. Тесла е имал разработен вариант за използването на електричество в битов план, което е било сходно с това на нашите организми... явно не е стигнало до нас това нещо. Ако се вгледаме добре в картинката.. това електричество, което се употребява сега, според което работи ‘всичко’, което се използва за основа на всякакъв вид техника.. с което дори ние сме се закичили... е хайде, ще си затворим очите.. нали. Не и аз обаче.

Еталон е организмът ни !

И едното работи и другото работи, в целта и намерението е. Това е и една от причините, заради които прекъснах да следвам в тези университети.. те дават донякъде.. от там нататък е закопаване в старото. Обичам я старата система, защото подлежи на разбиване.. и жалко, аз няма да имам диплома.. защото не я искам, защото ценностната ми система стъпва на друга база, защото аз се променям и защото няма невъзможни неща, има не проявени.


Космосът е в теб.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. shiva - ъ...
25.10.2007 23:03
аз не схванах съвсем, но напоследък (абе по принцип, ама напоследък повече) имам проблематише цЕене.
Някаква връзка с всичко това?
цитирай
2. amrak - ~
26.10.2007 10:31
Може и да има. И моите бяха започнали драстично да се влошават, но тогава това не го схващах и аз. Сега например един от кътните е доста изпилен и е работен до корен, когато оставя импулсът само върху него усещам, че коренът му неработи на пълни обороти..

п.с. Разговарял съм по този въпрос с някои зъботехници, хора които работят със зъби, но не получих обратна връзка.. Понеже съм търсил и из най-разни литератури, но отново нямам потвърждение, затова реших да напиша тук.

И още нещо, има един факт. Когато чета за някои преживявания или ми разказват, то се случва и аз самия да преживея подобни такива. На едно по-друго ниво съзнанията се пресичат и информационният обмен е осъществим. Нещо като "ефект на стотния човек" - преживяванията на един стават и преживявания на много други, стига в решетката на Земята да съществува или да бъде регистрирано. В това е и разбирането на честотите , които се поддържат от индивидите, както и процесът променяш се - то и околното е в процес. Взаимосвързано е.
цитирай
3. asti - interesno
30.10.2007 15:33
mnogo interesen posting.samo ne razbrah za6to se otkazva6 ot u4eneto i diplomata.mislq 4e tova e gre6ka ot tvoq strana.moje bi trqbva da sledva6 psihplpgiq.

posdravi ASTI
цитирай
4. amrak - Asti благодаря
30.10.2007 19:56
.. не съм се отказал от ученето ;) от университетите просто.. защото имам няколко гледни точки, които несъответстват с техните.. интереси, пък и няма профил човекоенергетика, както и разбирането за един основен принцип, който гласи - Тялото е книга.. стремя се към учене на вътрешната система, а не към изучаване на външната. Едното води до свобода, другото е свързано с ограничения.
Човекоенергетика имам буквално в предвид, понеже всичко е енергия в движение.. то ми е интересно как се кара тялото в енергийно отношение, а не как да се науча да карам кола.. ех, то пък тогава няма да има смисъл от коли и много други работи ;) карай, нали икономиката и замърсяването на околната среда трябва да вървят..
поздрави и от мен :)
цитирай
5. анонимен - Тялото е книга.. стремя се към учене на вътрешната система, а не към изучаване на външната. Едното води до свобода, другото е свързано с ограничения.
01.11.2007 16:00
ne sym syglasna s teb.sled kato se interesuva6 ot energiqta, znae6 4e balansa e mnogo vajen.v tozi smisyl mislq, 4e izpadaneto v krajnosti samo po sebe si e samoograni4wenie. ravnovesieto e naj optimalnoto re6enie, taka 4e syvetvam te da izu4ava6 i vyn6nata sistema.

pozdravi ASTI
цитирай
6. amrak - хам
01.11.2007 19:04
да AsTi, имаш право за баланса, но мисля да го конкретизирам в няколко точки, за да бъдем по-точни. Вътрешен, външен и взет общо.
Първия го оприличавам като преливане на чаша или поток на флуид през цилиндър без основи - циркулирането на енергийните центри на телата / тялото, спиралите.
Външния, природата на Земята.. също циркулира и прекрасно показва какво е отношението на вътрешния човешки спрямо външния земен / или неговите действия/.
В системата на човек, цялата парадигма.. такъв няма. А система, която учи поддържането на дисбаланс, за мен лично не представлява бъдеще и я каталогизирам в процес на минало.
Равновесие повече го усещам като чувството, което човек носи в себе си. В крайност изпадам, когато определени чувства настъпват и тях смятам повече като самоограничение.
поздрави
цитирай
7. eliza - amrak
28.11.2007 21:37
Наистина изключително интересно е всичко :)
Бях попаднала на нещо подобно за човешката енергия, но там се наричаше оргон. :) Един приятел дори беше тръгнал да си изработва оргонометър.
Имам два въпроса към теб...
Първият е: казваш, че основен механизъм на регистриране на реалността е тялото, но за мене това е общо казано-всичко, което имаме са възприятията ни, а не тялото, т.е. тялото играе второстепенна роля. Сетивата или тялото моделират действителността?
Чакри, енергия, синхрон...вътрешен мир...поглед навътре към себе си ч/з медитация...нямаш ли усещането за хаотичност? Какво успя да развиеш?
цитирай
8. amrak - Здравей Eliza,
30.11.2007 01:20
пуснах един постинг навместо коментара тук, опитвайки се да отговоря що годе някак :)
http://amrak.blog.bg/viewpost.php?id=138051
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: amrak
Категория: Изкуство
Прочетен: 913322
Постинги: 119
Коментари: 523
Гласове: 8186